YOKOHAMA-première met grote internet-TV-show

24 februari 2022

Eve Scheer en Jörg Müller presenteren de ADVAN Sport V107

De YOKOHAMA ADVAN Sport V107 viert op 24 februari 2022 zijn première in de aftermarket, met referenties van topklasse als original equipment manufacturer. BMW, bijvoorbeeld, gebruikt hem op de M3/M4, evenals BRABUS. ‘s Werelds grootste tuner gebruikt hem voor de 700, 800 en 900 modellen op basis van de Mercedes G-Klasse. Hieruit blijkt de enorme bandbreedte die de band in het UHP-segment bestrijkt. Hoe de ADVAN Sport daarin slaagt, wat hem onderscheidt en wat het oordeel van een autocoureur is, is te zien in de premièreshow op YouTube: www.y-yokohama.com/brand/tire/advan/v107lp/.

Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens een testrit meekijken over de schouder van motorsportcoureur Jörg Müller. Autocoureur en presentator Eve Scheer neemt de kijkers bovendien mee naar het YOKOHAMA testcentrum op de Nürburgring. Dit heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de ontwikkeling van de ADVAN Sport V107. Daarom geeft een testrijder inzicht in zijn spannende werk. In een boeiend talkshowformat beschrijven de deelnemers tenslotte aan het eind nog een keer hun zeer persoonlijke ADVAN-momenten.

De ADVAN Sport V107

De ADVAN Sport V107 is ontwikkeld voor premium high-performance voertuigen – inclusief SUV’s en E-voertuigen. YOKOHAMA zal de band in eerste instantie in 2022 op de aftermarket brengen in 30 maten tussen 225/40ZR18 92Y XL en 305/35R23 111Y XL. Vooral twee features voor een sterke grip op een droog en nat wegdek. Een ervan is het asymmetrische loopvlakpatroon met functioneel gescheiden binnen- en buitenkant en het andere is de innovatieve rubbersamenstelling. Deze is ook gebaseerd op technologieën die tijdens de gezamenlijke ontwikkeling van de OE-versies voor autofabrikanten als Mercedes-AMG en BMW M Automobiles zijn ontstaan. De ADVAN Sport V107 is bovendien de eerste aftermarket band van YOKOHAMA met de unieke Power-Crown-Belt-Cover structuur, die gebruik maakt van een aramide vezel met hoge stijfheid. Bovendien zorgt een nieuw, verbeterd hielprofiel voor meer grip. Deze nieuwe constructie-eigenschappen dragen bij tot een uitstekende stuurstabiliteit en rijcomfort bij hoge snelheden.

Meer boeiend nieuws van YOKOHAMA vindt u regelmatig op www.yokohamatyre.be.