YOKOHAMA BE

News

 • YOKOHAMA-première met grote internet-TV-show

  24 februari 2022

  Eve Scheer en Jörg Müller presenteren de ADVAN Sport V107

  De YOKOHAMA ADVAN Sport V107 viert op 24 februari 2022 zijn première in de aftermarket, met referenties van topklasse als original equipment manufacturer. BMW, bijvoorbeeld, gebruikt hem op de M3/M4, evenals BRABUS. ‘s Werelds grootste tuner gebruikt hem voor de 700, 800 en 900 modellen op basis van de Mercedes G-Klasse. Hieruit blijkt de enorme bandbreedte die de band in het UHP-segment bestrijkt. Hoe de ADVAN Sport daarin slaagt, wat hem onderscheidt en wat het oordeel van een autocoureur is, is te zien in de premièreshow op YouTube: www.y-yokohama.com/brand/tire/advan/v107lp/.

  Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens een testrit meekijken over de schouder van motorsportcoureur Jörg Müller. Autocoureur en presentator Eve Scheer neemt de kijkers bovendien mee naar het YOKOHAMA testcentrum op de Nürburgring. Dit heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de ontwikkeling van de ADVAN Sport V107. Daarom geeft een testrijder inzicht in zijn spannende werk. In een boeiend talkshowformat beschrijven de deelnemers tenslotte aan het eind nog een keer hun zeer persoonlijke ADVAN-momenten.

  De ADVAN Sport V107

  De ADVAN Sport V107 is ontwikkeld voor premium high-performance voertuigen – inclusief SUV’s en E-voertuigen. YOKOHAMA zal de band in eerste instantie in 2022 op de aftermarket brengen in 30 maten tussen 225/40ZR18 92Y XL en 305/35R23 111Y XL. Vooral twee features voor een sterke grip op een droog en nat wegdek. Een ervan is het asymmetrische loopvlakpatroon met functioneel gescheiden binnen- en buitenkant en het andere is de innovatieve rubbersamenstelling. Deze is ook gebaseerd op technologieën die tijdens de gezamenlijke ontwikkeling van de OE-versies voor autofabrikanten als Mercedes-AMG en BMW M Automobiles zijn ontstaan. De ADVAN Sport V107 is bovendien de eerste aftermarket band van YOKOHAMA met de unieke Power-Crown-Belt-Cover structuur, die gebruik maakt van een aramide vezel met hoge stijfheid. Bovendien zorgt een nieuw, verbeterd hielprofiel voor meer grip. Deze nieuwe constructie-eigenschappen dragen bij tot een uitstekende stuurstabiliteit en rijcomfort bij hoge snelheden.

  Meer boeiend nieuws van YOKOHAMA vindt u regelmatig op www.yokohamatyre.be.

 • ADVAN Sport V107

  13 januari 2022

  ADVAN SPORT V107, dé nieuwe band van YOKOHAMA, GOEDGEKEURD voor de terreinwagen BRABUS 700, 800 en 900

  Tokio – The Yokohama Rubber Co., Ltd. heeft aangekondigd dat dé wereldwijd nieuwe band van het bedrijf, ADVAN Sport V107, door BRABUS GmbH uit Duitsland is goedgekeurd voor zijn terreinwagen BRABUS 700/800/900 op basis van de Mercedes-AMG G 63.

  De te leveren band is ADVAN Sport V107 met de volgende bandenmaat: 305/35R23 111Y XL.

  BRABUS heeft deze maat van de V107 goedgekeurd met het doel om een perfecte balans te bereiken tussen rijprestaties, superieur comfort en veiligheidseigenschappen, zoals prestaties op een droog of nat wegdek en stuurstabiliteit.

  BRABUS is een van de eerste autotuners en fabrikanten ter wereld die is gespecialiseerd in Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft al sinds 2005 een technologisch partnerschap met Yokohama Rubber voor het ontwikkelen van banden.

  Yokohama Rubber is bezig het groot merk ADVAN actief op de wereldwijde markt te promoten. Dit merk staat symbool voor het wereldwijde bereik en de hoge prestaties van het bedrijf. De ADVAN-banden hebben een goede naam wat betreft prestaties en kwaliteit en worden daarom niet alleen gebruikt als originele onderdelen in de meest krachtige auto’s, maar worden ook al jarenlang in de motorsport gebruikt.

  In Yokohama Transformation 2023 (YX2023), het driejarige managementplan van Yokohama Rubber voor de middellange termijn (2021-2023), staat dat het bedrijf voor consumentenbanden als doel heeft gesteld de omzet van YOKOHAMA-banden met een hoge toegevoegde waarde, namelijk van het wereldwijde merk ADVAN, het bandenmerk GEOLANDAR voor SUV’s en pick-uptrucks en verschillende winterbanden te verhogen. Het doel voor 2022 is meer zomerbanden van ADVAN te verkopen door de ADVAN Sport V107 en de nieuwe high-performance straatsportband ADVAN NEOVA AD09 te lanceren.

  Foto: BRABUS 800 “BLACK OPS” – GELIMITEERDE OPLAGE “1 VAN 10”
 • 99e Pikes Peak International Hill Climb

  30 juli 2021

  Twee klasse-overwinningen op YOKOHAMA-pneus tijdens de „Race to the Clouds“

  Tijdens de onlangs gehouden wereldberoemde Pikes Peak International Hill Climb in de Amerikaanse staat Colorado, behaalden twee voertuigen klasse-overwinningen op YOKOHAMA. In de inmiddels 99e editie van de bergrace was de bandenfabrikant opnieuw zeer succesvol met zijn ADVAN-pneus. Voor de vierde keer op rij werden tevens alle Cayman-GT4-Clubsport-boliden van de „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“ door YOKOHAMA uitgerust.


  Het Japanse bedrijf leverde ADVAN-racebanden van het type A005 en A052 aan in totaal 13 auto’s die met succes deelnamen aan de „Race to the Clouds“. Klassewinnaars waren Raphael Astier in de Porsche BBI Turbo Cup van 2015 in de „Open Division“ en Randy Pobst met zijn Tesla Model S Plaid van 2021 in de „Exhibition Division“. Codie Vahsholtz behaalde de tweede plaats in de categorie „Open Wheel“. Hij reed in dezelfde Ford Open van 2013, waarmee zijn vader Clint vorig jaar op ADVAN-pneus overall-winnaar werd. Verder behaalde Tanner Foust de eerste plaats in de „Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama“, waaraan alle deelnemers deelnamen in de met ADVAN-A052-banden uitgeruste Porsche Cayman GT4 Clubsport.

 • Transporter het hele jaar klaar voor gebruik:

  11 mei 2021

  Met de nieuwe BluEarth van All Season RY61 van YOKOHAMA

  Veel bedrijven kennen het probleem: het wagenpark moet twee keer per jaar banden verwisselen. Dit brengt niet alleen kosten met zich mee voor de montage zelf, ook de winter- of zomerbanden moeten gestald worden. Bovendien zijn de voertuigen tijdens de wijziging niet beschikbaar. Met zijn eerste all-season-bestelwagen-all-season-band, de BluEarth-Van All Season RY61, biedt YOKOHAMA nu een in veel opzichten aantrekkelijk alternatief waarmee wisselende belastingen kunnen worden vermeden.


  De band, ontworpen voor bestelwagens en geschikt voor alle weersomstandigheden, maakt indruk met zijn hoge kilometrage en goede duurzaamheid. Bovendien wordt het gekenmerkt door betrouwbare prestaties in verschillende wegomstandigheden, vooral op nat en met sneeuw bedekt asfalt – het draagt daarom het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Deze eigenschappen van de vierseizoenenband worden bereikt door het doordachte loopvlakpatroon: brede dwars- en rechte lengtegroeven, aangevuld met een centrale zigzaggroef, zorgen samen met de buitenste lamellen voor de nodige grip onder alle omstandigheden.


  Als lid van de YOKOHAMA BluEarth-familie is de band ontworpen om lang mee te gaan. Grote middenblokken verbeteren het contact met het asfalt. De vierkante schouderblokken zorgen voor een breed contactoppervlak in bochten. Beide ontwerpelementen verminderen onregelmatige slijtage. De bandenmix van silica en drievoudige polymeren zorgt voor een lagere rolweerstand en een hoge duurzaamheid. Een aanzienlijk versterkte zijwandconstructie voorkomt ook schade door stoepranden.
  In Duitsland is de nieuwe all-season band voor all-season bestelwagens BluEarth-Van All Season RY61 van de Japanse fabrikant nu verkrijgbaar in in totaal 23 afmetingen. Het spectrum varieert van 185/75 R16C 104 / 102R tot 235 / 65R16C 121 / 119R.


  Er wordt regelmatig veel nieuws van YOKOHAMA en vele andere opwindende onderwerpen gepost www.yokohama.de en www.yokohama.at vrijgelaten.

 • Topresultaten in de JN-1 en GT300

  7 mei 2021

  YOKOHAMA succesvol op de rallyhelling en het racecircuit

  YOKOHAMA demonstreerde onlangs zijn vaardigheden in de autosport in twee disciplines: in het Japanse rallykampioenschap en in de SUPER GT.
  Bij de Shinshiro Rally 2021, ronde 2 van het Japanse rallykampioenschap van dit jaar, behaalden twee voertuigen op ADVAN-banden de eerste en tweede plaats in de hoogste JN-1-klasse. Aangezien ronde 1, oorspronkelijk gepland voor februari, werd afgelast, was de Shinshiro Rally praktisch het begin van het seizoen. Bij zware regen won het team van Toshihiro Arai / Naoya Tanaka in de FUJISUBARU AMS WRX STI, gevolgd door het team van Hiroki Arai / Noritaka Kosaka in hun ADVAN KYB AMS WRX. Het resultaat is een geweldige start op weg naar het doel om het kampioenschap in de JN-1-klasse te winnen. De teams reden naar de finish op ADVAN A08B en ADVAN A052.


  Bij de start van de AUTOBACS SUPER GT op het Okayama International Circuit won een toerwagen in de GT300-klasse op ADVAN-racebanden. De winnende auto was de 2020 GT300-klasse-masterauto, KONDO RACING startnummer 56: The Realize Nissan Automobile Technical College GT-R met Kiyoto Fujinami / Joao Paulo de Oliveira aan het stuur. Een korte pitstop vlak voor de tweede safety car-fase stelde de GT-R in staat de leiding te nemen. Joao Paulo de Oliveira verdedigde de toppositie tot hij over de finish kwam – voor een perfecte start voor de regerend kampioenen in het nieuwe seizoen.

 • YOKOHAMA zal in 2021 aan Walkenhorst Motorsport blijven leveren

  11 januari 2021

  ADVAN-banden voor experts op lange afstanden

  De bandenfabrikant YOKOHAMA zet zijn succesvolle samenwerking met Walkenhorst Motorsport in 2021 voort. De Japanners rusten het komende seizoen de drie BMW M6 GT3’s van het team uit met banden. De auto’s zullen deelnemen aan de negen ronden van de Nürburgring Endurance Series (NLS) en het hoogtepunt van het jaar – de ADAC TOTAL 24h-race op de Nürburgring. De ADVAN high-performance banden van het type A005 worden gebruikt voor droge en A006 voor natte baanomstandigheden. Als het sterkste team in de Nürburgring Endurance Series (NLS) won Walkenhorst Motorsport 2020 de ROWE Speed Trophy op YOKOHAMA-banden. De BMW M6 GT3 ingeschreven in de topklasse SP9 Pro presteerde het beste in de vijf verreden races. Hij kwam één keer als eerste, twee keer als tweede en één keer als derde over de finish. Walkenhorst-coureur David Pittard was ook de beste coureur in deze klasse. Tijdens de laatste 24-uursrace op de Nürburgring in september 2020 behaalde Walkenhorst Motorsport de twaalfde plaats in de SP9-klasse en in het algemeen klassement met zijn BMW M6 GT3 op ADVAN-banden.

  Er wordt regelmatig veel nieuws van YOKOHAMA en vele andere opwindende onderwerpen gepost www.yokohama.de en www.yokohama.at vrijgelaten.