Topresultaten in de JN-1 en GT300

7 mei 2021

YOKOHAMA succesvol op de rallyhelling en het racecircuit

YOKOHAMA demonstreerde onlangs zijn vaardigheden in de autosport in twee disciplines: in het Japanse rallykampioenschap en in de SUPER GT.
Bij de Shinshiro Rally 2021, ronde 2 van het Japanse rallykampioenschap van dit jaar, behaalden twee voertuigen op ADVAN-banden de eerste en tweede plaats in de hoogste JN-1-klasse. Aangezien ronde 1, oorspronkelijk gepland voor februari, werd afgelast, was de Shinshiro Rally praktisch het begin van het seizoen. Bij zware regen won het team van Toshihiro Arai / Naoya Tanaka in de FUJISUBARU AMS WRX STI, gevolgd door het team van Hiroki Arai / Noritaka Kosaka in hun ADVAN KYB AMS WRX. Het resultaat is een geweldige start op weg naar het doel om het kampioenschap in de JN-1-klasse te winnen. De teams reden naar de finish op ADVAN A08B en ADVAN A052.

Bij de start van de AUTOBACS SUPER GT op het Okayama International Circuit won een toerwagen in de GT300-klasse op ADVAN-racebanden. De winnende auto was de 2020 GT300-klasse-masterauto, KONDO RACING startnummer 56: The Realize Nissan Automobile Technical College GT-R met Kiyoto Fujinami / Joao Paulo de Oliveira aan het stuur. Een korte pitstop vlak voor de tweede safety car-fase stelde de GT-R in staat de leiding te nemen. Joao Paulo de Oliveira verdedigde de toppositie tot hij over de finish kwam – voor een perfecte start voor de regerend kampioenen in het nieuwe seizoen.