Transporter het hele jaar klaar voor gebruik:

11 mei 2021

Met de nieuwe BluEarth van All Season RY61 van YOKOHAMA

Veel bedrijven kennen het probleem: het wagenpark moet twee keer per jaar banden verwisselen. Dit brengt niet alleen kosten met zich mee voor de montage zelf, ook de winter- of zomerbanden moeten gestald worden. Bovendien zijn de voertuigen tijdens de wijziging niet beschikbaar. Met zijn eerste all-season-bestelwagen-all-season-band, de BluEarth-Van All Season RY61, biedt YOKOHAMA nu een in veel opzichten aantrekkelijk alternatief waarmee wisselende belastingen kunnen worden vermeden.


De band, ontworpen voor bestelwagens en geschikt voor alle weersomstandigheden, maakt indruk met zijn hoge kilometrage en goede duurzaamheid. Bovendien wordt het gekenmerkt door betrouwbare prestaties in verschillende wegomstandigheden, vooral op nat en met sneeuw bedekt asfalt – het draagt daarom het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Deze eigenschappen van de vierseizoenenband worden bereikt door het doordachte loopvlakpatroon: brede dwars- en rechte lengtegroeven, aangevuld met een centrale zigzaggroef, zorgen samen met de buitenste lamellen voor de nodige grip onder alle omstandigheden.


Als lid van de YOKOHAMA BluEarth-familie is de band ontworpen om lang mee te gaan. Grote middenblokken verbeteren het contact met het asfalt. De vierkante schouderblokken zorgen voor een breed contactoppervlak in bochten. Beide ontwerpelementen verminderen onregelmatige slijtage. De bandenmix van silica en drievoudige polymeren zorgt voor een lagere rolweerstand en een hoge duurzaamheid. Een aanzienlijk versterkte zijwandconstructie voorkomt ook schade door stoepranden.
In Duitsland is de nieuwe all-season band voor all-season bestelwagens BluEarth-Van All Season RY61 van de Japanse fabrikant nu verkrijgbaar in in totaal 23 afmetingen. Het spectrum varieert van 185/75 R16C 104 / 102R tot 235 / 65R16C 121 / 119R.


Er wordt regelmatig veel nieuws van YOKOHAMA en vele andere opwindende onderwerpen gepost www.yokohama.de en www.yokohama.at vrijgelaten.